Varkenshouderij

Achtergrond

Danish Crown wordt vennootschap met aandelen

Danish Crown wordt in overeenstemming met de plannen van de concernleiding een vennootschap op aandelen in plaats van een coöperatieve vereniging.

De ledenraad heeft vandaag met een bestuursvoorstel daartoe met grote meerderheid ingestemd. Dat heeft het Deense vleesconcern na afloop van de besluitvorming bekendgemaakt.

Volgens bestuursvoorzitter Niels Mikkelsen verandert er in eerste instantie in feite niets, omdat de coöperatie de aandelen voor de volle 100 procent in eigendom houdt. De leveranciers blijven daarmee eigenaar van het concern. Op termijn kan echter worden besloten tot verkoop van aandelen aan externe investeerders. Dat moment dient zich aan, zodra het concern het eigen vermogen wil uitbreiden zonder een beroep te doen op de leden.

“We hebben nu de instrumenten die we nodig hebben als we onze groeidoelstellingen willen halen,” stelt Mikkelsen vast. Voor de korte termijn zijn die groeidoelstellingen vastgelegd in een vandaag door de ledenraad aanvaarde nieuwe strategie. Over de inhoud daarvan zijn nog geen mededelingen gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.