Varkenshouderij

Achtergrond 449 x bekeken 18 reacties

DPP-biggenprijs onveranderd

De DPP-biggenprijs bliijft deze week onveranderd op € 21,50 per stuk. De afzet van biggen loopt moeizaam, omdat vleesvarkenshouders zeer onzeker zijn over de ontwikkeling van de varkensprijzen in de toekomst. Daardoor willen zij zeker niet meer voor biggen betalen. Vermeerderaars lijden op dit moment ook zware verliezen. De hele varkenssector is daardoor in mineur. Alleen een forse stijging van de opbrengst van varkensvlees bij supermarkten kan zorgen voor hogere vleesvarkens- en biggenprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mestertje

  Deze week stalletje volgegooid met 650 bigjes vooer 23 euro"s in het hok met borgen en gelten netjes apart. De fokker had eerst nog een pool gestuurd om stal schoon te maken, als de biggetjes maar weggingen. PS heb nog 2 van die stalletjes.

 • no-profile-image

  Jan

  Wat wil je nu duidelijk maken ?
  Dat jij (mester) een goede slimme ondernemer bent, dat die fokker een sukkel is ? Om over die "pool "(dat is ook een mens) maar te zwijgen.
  Waarom liggen jouw stallen eigenlijk leeg???

 • no-profile-image

  boer

  Geloof er niets van. In de export doen deze biggen euro's meer. Lijkt me heel sterk dat jij ze dan deze week voor 23 euro in het hok hebt incl schoonspuiten. Kijk ze maar eens goed aan. Ik denk dat het bijproducten zijn......... Of misschien 10 koppels van 65 biggen.......

 • no-profile-image

  BIGGENFOKKER

  Het deze week 36€ gebeurd op 23 kilo, maar kom nog ongeveer 10€ te kort.

 • no-profile-image

  john

  36 euro? wat ziijn de kruising en koppelgrote en welke entingen zitten erop? Ik beur nu 30 op 23 kg en kom 8 euro tekort.. tempo's , 200 biggen, geen entingen

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  38 Euro kost jou een big John, laat me niet lachen. De meeste boeren moeten ook om de 15 tot 20 jaar hun stal vervangen of grondig renoveren, reken dat ook eens mee. Huren lijkt mooi, maar je bouwt geen reserves op en de eigenaar van de stallen is denk ik ook niet van plan om nog jaren door te gaan. Aflopende zaak dus. Ik zou dus niet zo poggen met zo'n kostprijs.

 • no-profile-image

  john

  38 euro dan is alles betaald incl 3 euro arbeidsvergoeding.. gemiddelde biggenprijs is 41 euro dus ik zou 3 euro per big kunnen reserveren. Dit is voldoende voor verbouwingen en aanpassingen.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  John heb je je voerrekeningen nog wel gezien laatste tijd en mest, ik heb 2000 zeugen circo en myco enting. Ga nog maar eens echt alles tellen valt flink tegen, inclusief alles dus ook hypo van ruim 2000€ per zeug.
  Ik roep hard dat kostprijs op meeste bedrijven rond 45 € ligt, als je alles blijft onderhouden en iedereen netjes betaald.

 • no-profile-image

  john

  Ik maak mijn kostprijs berekening iedere maand. Voerprijs is 2 euro per big gestegen. Hypotheek heb ik niet.

  betaal nu 75 euro huur voor de stal en dit jaar 42 euro voor het recht. Bij een productie van 29 goede biggen..

  Mijn beleid is gebaseerd op lage kosten. Reparaties zo veel mogelijk zelf en tweede hands materialen. Dit is voor mij de enige manier om rendabel varkens te houden. Zolang de biggenprijs niet boven de 41 euro 5 jr gemiddeld zit wil je ook geen kpstprijs van 45 euro.

 • no-profile-image

  mestertje

  Beste boer brabant. De prijzen van 36 euro zijn allemaal vaste koppelingen, en deze boeren zijn een dief van hun eigen portomennee dat ze deze prijs nog accepteren. In de vrije handel kun je op dit moment veel goedkopere biggen kopen met goede gezondheid. Omdat deze biggen anders naar duitsland gaan zijn ze overal voor geent. Mijn stal ligt leeg omdat ik de laatste 3 jaar geen cent aan de vleesvarkens heb kunnen verdienen. Mijn advies aan de NVV prijs voor morgen is dan ook: zet eens een eerlijke biggenprijs neer en houdt de notering niet kunstmatig hoog.

 • no-profile-image

  john

  als je nu biggen op de vrije markt koopt mag je dat dadelijk in februari/maart ook en dan staan ze in een keer weer boven de prijzen van de vaste koppeling... van mij mag de exportplaats notering ook wel bekend gemaakt worden.

 • no-profile-image

  brabants duitserke

  mestertje oosten des lands laatste 3 jaar niks meer verdiend aan zijn varkens
  waarschijnlijk moet je ze beter voeren
  zal ook wel goedkoop moeten van jou
  een goede mester kan een duurdere luxe big ook verwaarden daar moet je wel vakman voor zijn te beginnen met schoonspuiten als de varkens geleverd zijn niet net voor het installen of ben jij misschien een lui mestertje oosten des lands

 • no-profile-image

  boer


  Mensen,mensen, wees toch eens wat liever voor elkaar. En inderdaad, er is al 4 jaar niks verdiend in de mesterij. Of zijn er nog boeren die zich hiervoor schamen?

 • no-profile-image

  john

  in zowel de mesterij als in de zeugenhouderij verdient de beste 20 % geld.. Het is net of hier de opbrengstprijzen op afgestemd zijn. Dit betekent dat 80% van de ondernemers uitgekleed wordt. De saldo's van vroeger komen niet meer terug. De enige manier om te overleven is efficiënt en kostprijs gericht werken.. Op veel studieclubs vliegen de technische cijfers voorbij, het kan niet gekker en er wordt veel tijd en geld geinvesteerd om de cijfers van je buurman te overtreffen. Maar als de financiële cijfers op tafel moeten houd het allemaal op. Willen we financieel vooruit dan moeten we hierop vergelijken.. Ik schaam me niet voor mijn cijfers en voor mensen die eerlijk willen vergelijken staat de deur van de stal en kantoor open. We staan met vele tegenover 2 grote vleesreuzen. Laat die twee grote vleesreuzen is tegenover éé'n sector staan. Met 80% van de boeren die nu niets verdienen moet dat toch zeker lukken?

 • no-profile-image

  voorlichter

  John Brabant, je kunt de kostprijs niet vergelijken op een huurlocatie die misschien nog niet klaar is voor de toekomst met een nieuw zeugenbedrijf in eigendom die wel klaar is voor de toekomst.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Volgens mij zijn wij ook de enige sector die een kostprijs berekenig maakt voor hoe weinig het kan. Want dat vind ik niet reeel om 75€ huur te tellen. Uitbreiding zeugenstal incl. zeug en rechten kost 2250stal en 400 rechten en 450 zeugen stapel is 3100 x 11 % is 341- 117= 224 € extra t.o.v. jouw huur stal 29 biggen is 7.72€ extra. DIT IS DE KOSTPRIJS EXTRA

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Nou voorlichter Twente, wie is er eigenlijk klaar voor de toekomst als jaarlijks 700 varkenshouders er de brui aan geven? Ook 2013 proof stallen staan inmiddels te koop. Nog even en we hebben op iedere varkenshouder een voorlichter met 100.000 euro kostprijs lopen, is dat een ideaal wat klaar is voor de toekomst?

 • no-profile-image

  john

  30 000 euro investeren en ik ben 2013 proof op de huurlocatie. De verhuurder doet het niet... maar door de lage huur kan ik me dat wel veroorloven. Boeren in afgeschreven zooi boert goed.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.