Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Vion houdt varkensprijs gelijk

Het varkensvleesbedrijf Vion houdt zijn varkensprijs deze week gelijk op € 1,17 per kilo geslacht gewicht. Deze week is er nog weinig te beleven op de varkensmarkt. Consumenten doen het nog rustig aan met het aankopen van varkensvlees. Zij zitten nog vol van het eten met de feestdagen aan het eind van vorig jaar. Zodoende is het aanbod van vleesvarkens al snel voldoende voor de vraag naar varkensvlees. Dat vlees levert deze week bijna 1 cent per kilo minder op dan vorige week. Desondanks gaat de varkensprijs niet omlaag. Dat kan ook niet, omdat Vion in Nederland 13 cetn per kilo lager noteert dan in Duitsland. Bij een verdere verlaging van de Nederlandse varkensprijs zouden er meer vleesvarkens naar Duitsland gaan. De Vion-varkensprijs ligt deze week 13 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  het zal niet lang meer duren voor er in de winkels max havelaar vlees (van nederlandese bodem) te koop is.

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Het zal volgens mij niet lang meer duren voor de boer in de frigotoog ligt ipv zijn varkens ... .

 • no-profile-image

  mester

  Waarom zetten wij eigenlijk nog biggen op?

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Mester !

  Verliezen is tegenwoordig een vorm van verdienen .

 • no-profile-image

  boerke

  eigenlijk zouden de varkens omhoog moeten. het is in heel europa koud, dan word er zeker in oost-europa meer geeten. alle varkens zijn weggewerkt met de feestdagen maar toch lukt het maar niet om ze een beetje richting kostprijs te krijgen. hoe zou dat nou komen?het zou me niets verbazen als vion volgende week weer over het naderende carneval gaat beginnen, of dat de concument de portomonee leeg heeft, of...., ik weet niet wat maar verzinnen doen ze in ieder geval wel wat

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.