Varkenshouderij

Achtergrond 219 x bekeken 5 reacties

Varkens 2 tot 3 cent duurder in Vleuten

De Vleutense beurscommissie verhoogt haar verwachtingsprijzen voor geslachte varkens voor volgende week met 3 cent naar € 1,22 tto € 1,24 per kilo. Voor levende varkens verwacht zij een prijsverhoging met 2 cent naar € 0,96 tot € 0,98 per kilo. Met deze prijsverhogingen wordt de Nederlandse prijsdaling van 3 cent per kio aan het eind van vorig jaar weer teniet gedaan. Nederlandse varkensvleesbedrijven verlaagden hun varkensprijzen in week 51 van 2009 met 3 cent per kilo, terwijl de Duitse concurrenten hun noteringen toen gelijk hielden. Daarmee liep het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland met 3 cent per kilo op in het voordeel van Duitsland. De Vleutense beurscommissie verkleint dat verschil voor volgende week.
De Vleutense biggenprijs stijgt met 1 euro naar 28 euro per stuk. Vleesvarkenshouders die hun slachtrijpe dieren afleveren, willen hun stallen zo snel mogelijk weer met biggen vullen om de warmte in hun stallen te houden. Omdat de varkensprijzen van Vleuten en Van Rooi Meat stijgen, willen zij ook meer voor biggen betalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Derk
  weser-emst notering geldt die voor voorgaande week, of gewoon voor de week waarin ie gepubliceerd wordt?
  wat zijn de kortingen/toeslagen >25kg>

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Tis toch nie te geleuven de wu zoo gek zijn um de bietje wa dur bij de vette bijkomt meteen noar die fokkers dur te sluizen.Zoo kommen we nooit van dien grote berg schuld af.As de vrouw en ik bij de groot gat van schuld zitten wanneer er wa binnen komt dan heuren wu ut nog steeds nie vallen.Ik snap de rabo trouwes nie want dadelijk as ik ophauw(moet stoppen)zitten hun mee un groot gat!!!! . Ze zouwen toch moeten zeggen tegen de heren zakkevullers stop is efkens mee die verkensboeren uit te melken.
  Ons moeder zee vruuger al van geven goa de beste koei nog KAPOT.btw nog de beste wensen en veul sterkte toegewenst medelotgenoten.
  ps komt in di leeven nie mir goe vrees ik.
  Howdoe!!

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Weser Ems-notering geldt voor de voorgaande week. Ik weet niet wat de toeslagen en kortingen zijn boven en onder 25 kilo.
  Groeten, Derk

 • no-profile-image

  econoom

  weserems +5 ex btw voor koppels van 300 dalpie biggen

 • no-profile-image

  jan

  Derk,
  ik bedoel de GEWICHTSKortingen/toeslagen, boven en onder 25 kg

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.