Varkenshouderij

Achtergrond 230 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs verandert niet

Ondanks het koude weer stijgen de Duitse varkensprijzen vandaag niet. Zij blijven gelijk op € 1,30 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is redelijk. Bovendien brengt varkensvlees wat minder geld op. Oost-Europese landen hebben wat minder geld te besteden voor het aankopen van varkensvlees uit West-Europa. De Duitse varkensprijzen liggen 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    van den eijnden

    Het verwachte grote aanbod varkens bleef uit. O.a. vanwege het koude weer, wat groei vertraging en minder uitladen van kopleveringen zijn hier debet aan. Vlees en onderdelen staan wat onder druk maar extra consumptie vanwege het koude weer kan dit deels compenseren. Het ziet er naar uit dat prijzen zich kunnen handhaven. Op de biggenmarkt is het aanbod de eerste weken van het nieuwe jaar wat krapper. Binnenlands zien we wat extra vraag vanwege snelle opleg na het afleveren om de stal op temperatuur te houden. Lange afstandsverkopen worden door de exporteurs en afnemers van vracht tot vracht kritisch bekeken in kader van weersomstandigheden, bereikbaarheid en kwaliteit van de stallen waar de dieren terecht komen. Dit remt de afzet enigszins. Al met al is echter het beeld rond afzetmogelijkheden positief. Hoewel de biggen en slachtvarkensmarkt enigszins los van elkaar gezien moeten worden blijft het natuurlijk een feit dat prijsacceptatie en betaalbaarheid van biggen ook afhangt van het niveau van de vleesvarkensprijs. En met basisprijzen voor biggen die al boven de richtprijs uitstijgen is de rek er al flink uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.