Varkenshouderij

Achtergrond 213 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijs onder druk

De 491 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,35 per kilo één cent minder op dan vorige week woensdag op de Duitse Teleporc-veiling. Die prijsdaling voorspelt niet veel goed voor volgende week, ondanks het geringe aantal aangeboden vleesvarkens. Het aanbod van Duitse vleesvarkens is te ruim ten opzichte van de vraag naar varkensvlees. Nederlandse verkopers van varkensvlees klagen ook steen en been over de opbrengst van hun producten. Supermarkten stunten volop met varkensvlees. Dat doen zij altijd in januari, omdat zij weten dat het geld bij consumenten grotendeels op is. Zij proberen met uiterst lage prijzen voor vlees nieuwe klanten te winnen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 3 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mester

  Vorige week is teleporc wel 3 cent omhoog gegaan dus loper ze nu nog 2 cent voor t.o.v. de andere markten

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  U heeft helmaal gelijk. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  Bestolene

  Dit zegt mij helemaal niets 491 stuks maal 1 cent maal 94 kg gedeeld door 1 miljoen slachtingen per week in duitsland is 0,0005 cent over de verwachting van de markt dus gewoon onveranderd tot duurder (altijd positief denken en niet de koper een handvat geven dat je bang bent dat het minder zou kunnen worden.)
  oftewel WIENS BROOD MEN EET WIENS WOORD MEN SPREEKT

 • no-profile-image

  van den eijnden

  De vleesprijzen zijn deze week onveranderd gebleven,schouders en nekken iets minder en het duurdere deel van het varkens de hammen en middels hetzelfde. Dus er is maar weinig verandering in de prijzen daarom zijn de prijzen van de grotere slachterijen hetzelde.De levende handel naar oost-europa verloopt maar matig vooral naar hongarijen en polen want daar zijn de prijzen zelfs iets minder op het eind van de week

Of registreer je om te kunnen reageren.