Varkenshouderij

Achtergrond 296 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs omhoog

De 535 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,38 per kilo geslacht-gewicht 3 cent meer op dan vorige week woensdag. Duitse varkenshouders doen zeer veel moeite om de varkensprijs omhoog te krijgen. Zij lijden zware verliezen met de in hun ogen te dure biggen. Alleen met een hogere varkensprijs kunnen zij geld verdienen met de biggen, die zij nu aankopen. Of de Duitse slachterijen hun prijzen aanstaande vrijdag verhogen, valt te betwijfelen. Varkensvlees gaat nog steeds moeizaam van de hand. Het aanbod van vleesvarkens is bovendien nog groot voor de vraag naar dit vlees. Alleen een betere afzet daarvan kan de komende dagen voor een ommezwaai op de varkensmarkt zorgen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mester

  Had ik gisteren gelijk of gelijk dat we de moed er moeten inhouden. Alleen moeten de mesters oppassen dat ze stoppen met opzetten als de biggen te duur worden ( er is nog maar zelden geld verdiend aan een big dat meer dan 45 euro koste)

 • no-profile-image

  van den eijnden

  De varkensprijzen blijven deze week bij de grotere slachterijen hetzelfde, er komen veel vleesvarkens waardoor het vlees steeds verder onder druk komt te staan.De meeste onderdelen zijn met een kleine min verkocht.Oost- europa verloopt zeer slecht met name polen en hongarije want daar gaan heel weinig varkens heen. Als dit zo door gaat, dan kan het wel eens zijn dat daar de varkens volgende week een paar centen onderuit gaat. Alleen in duitsland komen niks teveel varkens en daar praten ze dat de varkens hetzelde blijven en misschien een kleine verhoging.De biggen verloopt nog steeds goed alleen er gaan nu bijna geen biggen naar oost europa omdat het daar ongeveer 25 graden onder nul is.Dit wordt nu opgevangen door spanje want daar is de vraag goed naar biggen.Al met al is het voor de vermeerderaars deze week weer iets beter, maar voor de vleesvarkenshouders is het zo wel dramatisch aan het worden en die moeten toch ook geld verdienen!!!!!

 • no-profile-image

  boerke

  het is koud, we stoken ons arm. voer is duurder aan het worden. waarom kunnen de slagerije niet eens de kostprijs betalen voor de varkens. vraag en aanbod, laat me niet lachen, al het vlees word opgeeten en er gaat nauwlijks iets in de vriezer. ik hoop dat de slagerije nu geen vlees gaan verkopen voor het bbq seizoen. want dat doen ze dan ook weer voor bijna niets, en liggen ze staks weer te zeuren dat ze de varkens niet duurder kunnen verkopen. hou je poot stijf en gun ons ook eens een keer iets

 • no-profile-image

  boerke

  in china mag er trouwens geen honde en kattevlees meer worden geeten. naast dat dit ook echt niet meer kan bied dit ook weer kansen voor ander vlees. doe er volgende week maar een centje extra bij!

 • no-profile-image

  schorsing evp

  dit is het bedrijf van j. paridaans uit eersel met op dit adres +- 15 nepbv's. dit is een criminele oplichter die zelf in belgie woont. Geplaatst door opgelichte, varkenshouder

 • no-profile-image

  boerke

  nou werkt varkensvlees ook nog beter als viagra! dit is toch zeker een dubbeltje extra waard!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.