Varkenshouderij

Achtergrond 228 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs hoger

De Duitse varkensprijzen stijgen vandaag met 4 cent naar € 1,34 per kilo geslacht gewicht. Nederlandse slachterijen zullen dit voorbeeld volgende week volgen. De Duitse prijsstijging is niet zozeer een gevolg van veel hogere opbrengsten voor varkensvlees, maar komt door een krapper aanbod van vleesvarkens. Daarmee loopt de ontwikkeling van de varkensprijzen in Duitsland begin dit jaar anders dan vorig jaar. Duitse slachterijen verlaagden hun prijzen vorig jaar in week 3 met 5 cent naar € 1,36 per kilo. Het prijsverschil met vorig jaar is deze week dus teruggebracht naar 2 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  +4 eurocent in januari is "uniek". Ik denk dit volgende week vervolg krijgt, want het vriest dat het kraakt in Oost Europa. Varkens in oude stallen groeien niet. En weinig biggen opgelegd 3-4 maand geleden. Die daling in aanbod komt nu.

 • no-profile-image

  mester

  Waar blijft Van De Eijnden met zijn overschot aan varkens en zijn negatieve praat?

 • no-profile-image

  voske

  Van de Einden schrijf i.o.v. Compaxo, en die willen natuurlijk goedkope varkens hebben. Bij mij gaat er deze week niet een varken de deur uit, en niet een big terug naar binnen.

 • no-profile-image

  jan

  mijn mening op dat moment was begin van de week en ging over de nederlandse slachterijen, verder had ik er over, dat duitsland varkens tekort kwam en is ook zo gebleken dus met een kleine verhoging zo komen. dan heb ik het toch niet verkeerd in geschat wel dan???? meneer de belg

 • no-profile-image

  boerke

  ik snap niet wat jullie toch tegen van de einden hebben, dat is geen winkelier, die zit aan de goede kant!

 • no-profile-image

  WW

  Van de Einden heeft het over de grotere slachterijen en dan heeft hij het ook over Duitsland want hier heb je er maar eentje en als je het hebt over een kleine verhoging praat je over 1 of 2 cent en niet over de 4 wat er nu bij is gekomen en dat was nog aan de magere kant, hadden er net zo goed 5 kunnen zijn. we zitten eindelijk weer eens in de lift en dat was ook hard nodig. Het zou ook wel eens heel prettig zijn als er eens een heel krap aanbod kwam zodat er een supermarkt nee moet verkopen, zodat de klep van Rutte en Jansen eens keihard dicht word gedaan en niet zoals nu alle schuld bij ons neer leggen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.