Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 2 euro naar 36 euro per stuk. Die prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod van biggen. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar, omdat zeugen in de zomer verharen en daardoor minder goed drachtig worden. Vleesvarkenshouders zijn niet blij met de verhoging van de biggenprijs, omdat vleesvarkens deze week niet meer geld opleveren, Ook voor volgende week verwachten de slachterijen geen prijsverhoging. Vleesvarkens noteren wel hoger over vier maanden op de termijnmarkt in Hannover. Misschien kunnen vleesvarkenshouders daarvan profiteren als zij nu biggen opleggen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 4 euro per stuk lager dan een jaar geleden. Met de prijscorrectie van 6 euro in week 42 van vorig jaar komt het prijsverschil op 10 euro per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.