Varkenshouderij

Achtergrond 157 x bekeken

DPP-biggenprijs omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 1 euro naar 34 euro per stuk. Het aanbod van biggen is altijd wat krapper in het begin van het jaar als gevolg van het verharen van de zeugen in de zomer. Bovendien willen vleesvarkenshouders die hun slachrijpe dieren hebben afgeleverd hun lege stallen snel weer vullen met biggen om de warmte binnen te houden. Door de prijsstijging van de vleesvarkens leveren varkenshouders opeens veel dieren af. Bovendien zijn de gewichten daarvan relatief hoog. Varkenshouders hebben dus gewacht met het afleveren op een stijging van de varkensprijs. De export van Nederlandse biggen naar verre buitenlandse bestemmingen loopt wat moeilijker door het winterse weer. De DPP-biggenprijs ligt deze week 6 euro lager dan een jaar geleden. Met de correctie van 6 euro in week 42 van vorig jaar bedraagt het verschil 12 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.