Varkenshouderij

Achtergrond 174 x bekeken

DPP-biggenprijs niet omhoog

Ondanks een niet al te groot aanbod van biggen blijft de DPP-prijs van de dieren onveranderd op 33 euro per stuk. Vleesvarkenshouders leveren niet al te veel slachtrijpe dieren af. Daardoor komen er ook niet veel plaatsen voor biggen bij hen vrij in de stallen. De export van Nederlandse biggen naar Oost-Europa loopt bovendien moeizamer door het koude weer. Vleesvarkenshouders die wel biggen opleggen, willen niet meer geld voor de dieren betalen. Pas bij een verhoging van de varkensprijs zal de biggenprijs ook stijgen. De DPP_biggenprijs ligt deze week 7 euro per stuk lager dan een jaar geleden. De DPP-noteringscomissie paste in oktober vorig jaar echter een correctie van 6 euro per stuk toe. Zodoende is het verschil van de DPP-biggenprijs met een jaar geleden eigenlijk 13 euro per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.