Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Vleuten volgt varkensprijs Vion Duitsland

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijs voor geslachte vleesvarkens met 5 cent naar € 1,38 tot € 1,40 per kilo. Daarmee volgt zij de prijsverlaging van het Duitse Vion. De Duitse varkensslachterij Tönnies verlaagde haar varkensprijs vandaag met 3 cent naar € 1,47 per kilo. Ook de Duitse Vereinigungspreis kwam op dat niveau uit. De Vleutense verwachtingsprijs voor levende varkens daalt met 4 cent naar € 1,09 tot € 1,11 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is veel te groot voor de vraag naar varkensvlees. Bijna alle onderdelen van het varkenskarkas brengen 3 tot 5 cent per kilo minder op. De opbrengst van varkensnekken zakt met 8 cent per kilo door het einde van het barbecueseizoen. Het hele varkenskarkas levert daardoor zo'n 4 cent per kilo minder op.
Door de daling van de varkensprijzen zakt de Vleutense verwachtingsprijs voor biggen met 3 euro naar 27 euro per stuk. Vleesvarkenshouders vinden de biggen veel te duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Dat is meer een gevolg van de te lage varkensprijs dan van een te hoge biggenprijs. De biggenprijs ligt na de prijsdaling ok onder de kostprijs. De biggen die vleesvarkenshouders nu opleggen, komen in het begin van volgend jaar op de markt als vleesvarkens. De opbrengst van vleesvarkens is dan meestal niet goed.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Driek

  2008 zou een goed jaar worden en 2009 een topjaar voor de varkenshouderij ! Wat weten de profeten nu te vertellen over 2010 ? Dat het dan nog -beter- wordt ?

 • no-profile-image

  ex boer

  ik ben blij dat ik er vanaf ben. al dat gelul 2008 normaal 2009 top en 2010 normaal ? hoe wil de schade terug betaald worden die gelopen is in 2007 en 2008.....??
  ik zou zeggen allemaal veel sucses!!!

 • no-profile-image

  Freddie

  Het worden zware jaren voor de varkenshouderij. Degene die door willen gaan na 2013 moeten weer investeren,.
  Terwijl je eigen waar jaar na jaar de kosten amper dekt.

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Goh las ik niet in het begin van het jaar een interview met de topman van vion dat de varkensprijs gemiddeld op 2 euro zou uitkomen in 2009 ?.hoe die man heet weet ik niet meer ,maar zijn opzet is gelukt lage prijzen voor zowel vermeerderaar als vleesvarkenshouder .
  Bedankt namens de gehele retail en varkenshandel je opzet is gelukt we produceren weer ver onder kostprijs. Wat ook jullie bedoeling was want jullie waren als de dood dat je de varkenshaken niet zouden vol krijgen waar het ook op ging lijken

Of registreer je om te kunnen reageren.