Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Vion volgt Duitse varkensprijs

Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs deze week met 6 cent naar € 1.41 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee volgt Vion de prijsmutaties van de Duitse varkernsslachterijen. Het noteringsverschil tussen Vion in Duitsland en Nederland blijft dus 9 cent per kilo. Daarmee krijgen de Nederlandse vleesvarkenshouders volgens Vion iets meer voor hun varkens dan hun Duitse collega's. Bij een noteringsverschil van 10 cent zijn de varkensprijzen in Nederland en Duitsland gelijk. Het varkensaanbod is deze week ruimer dan vorige week. Vleesvarkens groeien weer na de warme zomer. Varkensvlees levert 1 cent per kilo minder op. Schouders, nekken en buiken A brengen minder op. De varkensslachterijen verbeteren hun marges deze week dus met 5 cent per kilo. Dat is volgens hen nodig na de forse verliezen in de afgelopen zomer. Voor de vleesvarkenshouderws is de forse prijsverlaging zuur, omdat zij ook verlies lijden. De Vion-varkensprijs ligt deze week 28 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Weer gebeurd er niks ?

  En weer doen de Nederlandse varkensboeren helemaal niks ?! Nemen jullie alles voor lief?
  Samen zijn jullie o zo sterk en toch alleen maar klagen en niks doen.
  Jullie bedrijven gaan langzaam de ondergang tegemoet zonder enig verweer ??
  Ik kan het nog steeds niet bevatten!

Of registreer je om te kunnen reageren.