Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Teleporc-varkensprijs niet omhoog

De 580 aangeboden Vleesvarkens brengen vandaag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,60 per kilo geslacht-gewicht hetzelfde op als vorige week woendag. Dat is een sterke aanwijzing dat de Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag onveranderd houden. Dat is een forse tegenvaller voor de vleesvarkenshouders. Zij hoopten op een prijsverhoging, nu de vakantiegangers weer thuis zijn en de vleesverwerkende industrie weer is opgestart. Hopenlijk kan de varkensprijs gaat de varkensprijs de komende weken nog omhoog. Op de termijnmarkt in Frankfurt zijn de handelaren niet optimistisch over de varkensprijs in de komende maanden. Vlleesvarkenshouders kunnen een betere varkensprijs goed gebruiken om hun verliezen weer aan te vullen. Vorig jaar daalde de varkensprijs in het najaar. Toen was het aanbod van vleesvarkens erg groot. Dat is dit jaar niet het geval. Misschien valt het dus mee voor de vleesvarkenshouders. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 26 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ..

    handelaren in Frankfurt? Haha laat de mensen toch niet lachen der is helemaal geen handel in dat spul zodat bepaalde partijen een stemming kunnen creeeren. Gelukkig hoorde ik dit laatst ook een keer op het NVV bandje dus hoop dat mensen dat nu eindelijks is inzien dat het smeerlapperij is die termijnmarkt want dat is al ik weet niet hoe lang zo.

  • no-profile-image

    boer

    Mee eens, maar als je daar zeker van bent moet je eigenlijk kopen op de termijnmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.