Varkenshouderij

Achtergrond 230 x bekeken 3 reacties

Stahoogte zeugen 110 centimeter

Minister Gerda Verburg geeft de veevervoersector voorlopig zijn zin.

Bij vervoer van runderen geldt een vrije ruimte minstens 10 centimeter boven de schoft van het hoogste dier; bij slachtzeugen moet de stahoogte minimaal 110 centimeter zijn. Verburg legt de bezwaren van de Dierenbescherming terzijde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pete

  Als je niet meer omhoog kunt ga je toch gewoon omlaag, tussen de assen is nog plek genoeg. Krijg je meer het Amerikaanse systeem, 3 dekken tussen de wielen en twee boven de wielen. Probleem opgelost.

 • no-profile-image

  roer moet om

  Beste Pete, met alle respect, maar dat amerikaanse systeem is drie keer niks, is nog een systeem van voor de oorlog. Hebben ze bovendien daar 'uitgevonden' vanwege de (juiste) asbelasting. Ten eerste wordt het vee/varkens/biggen dat in de kist tussen de wielen zit, zeike nat. Ten tweede ziet een erlangs rijdende automobilist(lees: de consument) het vee dat in die kist vervoerd wordt en dat moet je niet willen. De zogenaamde kisten(tussen de wielen) zijn hier al sinds jaren afgeschaft en moeten ook nooit meer terug komen.

 • no-profile-image

  geen boer

  Goed besluit, mag ook wel eens gezegd worden. Niet NL op achterstand zetten binnen Europa. Neem een nog een lekkere tinto vanavond, excellentie, y buenas noches!

Of registreer je om te kunnen reageren.