Varkenshouderij

Achtergrond 484 x bekeken 1 reactie

Onderzoek proefboerderij

Op proefbedrijf Kollumerwaard in Munnekezijl wordt kali gestooid op een proefveld dat is aangelegd voor kunstmestproducent K+S.

Medewerker Gert Koops van het SPNA-proefbedrijf Kollumerwaard in Munnekezijl ziet er op toe dat de meststof Korn-kali doorstroomt in de pneumatische kunstmeststrooier. De kali wordt gestrooid op een proefveld dat is aangelegd voor kunstmestproducent K+S, vertelt onderzoeker Douwe Werkman. ”We bepalen de invloed van de meststof op de gele mosterd. De strooier wordt om de 20 meter aan- en uitgezet, zodat de nulvelden (controleveld) en de objectvelden door elkaar liggen.” Foto Roelof Stroetinga

Leden van de fruitcorsovereniging uit het Gelderse Neerijnen leggen de laatste hand aan hun wagen. Vandaag begint de 49e editie van het Fruitcorso in Tiel. Tal van Betuwse gemeenten rijden met een wagen mee in de optocht. De festiviteiten duren tot en met maandag. De Neerijnse vereniging rijdt mee in de optocht en zal de wagen later op de dag tentoonstellen. De vereniging koos dit jaar voor het thema Het oude Egypte. Om het fruit zo vers mogelijk op de wagen aan te brengen is zelfs ’s nachts doorgewerkt. Foto William Hoogteyling

André Wikkerink en zijn vrouw Helga zijn druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor het Weekend van het Varken. André haalt de mest weg achter de dragende zeugen en Helga geeft het raam nog een laatste poetsbeurt. Het paar verwacht dit weekeinde flinke aanloop in hun zichtstal. Vorig jaar werd hun bedrijf bezocht door zo’n 1.400 mensen die tijdens het Weekend van het Varken een kijkje kwamen nemen. Dit jaar doen twaalf zichtstallen verspreid over het land en drie andere varkensbedrijven mee aan het evenement. Foto Theo Kock

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Kan die man geen scherpe foto's maken?

Of registreer je om te kunnen reageren.