Varkenshouderij

Achtergrond

Mondkapjesverbod tegen bankovervallenepidemie

Banken in Bolivia hebben mondkapjes in de ban gedaan bij hun klanten.

Ze namen die maatregel om de forse toename van het aantal overvallen tegen te gaan. Dat meldde de Boliviaanse krant El Dia.

Vorige week pleegden vijf personen nog een overval op een bank in de stad Santa Cruz terwijl ze zich onherkenbaar hadden gemaakt door middel van de kapjes, die door veel Bolivianen worden gedragen sinds de uitbraak van de Mexicaanse griep in Zuid-Amerika.

”Helaas zijn er veel mensen die misdaden plegen en daarbij mondkapjes dragen, waardoor wij hen niet kunnen identificeren, zelfs als er beveiligingscamera’s hangen”, aldus korpschef Johnny Vargas van de politie in Santa Cruz. Het personeel van de banken in het commerciële centrum van Bolivia mag wel mondkapjes blijven dragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.