Varkenshouderij

Achtergrond 312 x bekeken 8 reacties

'Lastigvallen veetransport is kwalijk tv-vermaak'

Het is een kwalijke zaak dat van het lastig vallen van veetransporten een tv-vermaak wordt gemaakt. Er gaat een verkeerd signaal vanuit dat iedereen dit wel kan en mag doen.

Dat is de reactie van Piet Thijsse, voorzitter van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV), op het Vara-programma Gifkikkers. In dat programma, dat gisteravond werd uitgezonden, achtervolgden drie vrouwen vergezeld van vertegenwoordigers van Eyes on Animals internationale varkenstransporten.

Thijsse wijst ook op het verkeersgedrag van de achtervolgende vrouwen. ”Je zag ze bellen achter het stuur. Een van de dames zegt dat ze 24 uur achter alkaar achter het stuur zat. Ze hielden vrachtwagens staande op de snelweg. Ze klommen zonder toestemming tegen andermans eigendom op. Dat mag dan wel allemaal?”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ook boertje pesten is al jaren een landelijk vermaak en vooral als het met dieren te maken heeft ,roept dat bij sommige mensen overdreven sentimenten op,vooral bij mensen die ver van het platteland wonen zien het door een gekleurde bril

 • no-profile-image

  adje

  heel goed van de vara dat ze dit laten zien
  het moet maar eens afgelopen zijn met deze dierbeulerij.

 • no-profile-image

  Theo

  Heb het ook gezien wat waren dat drie domme ganzen,als de vara denkt zo leden te winnen denk ik dat ze het mis hebben .

 • no-profile-image

  Ben

  Mijnheer Thijssen u heeft helemaal gelijk. Eens kijken of de politie nu ook in de benen komt. Ze bekeuren vaker na het bekijken van filmpjes zie maar op http://www.politie-nederland.nl/index.php/nieuws-berichten?func=view&id=2677&catid=10

 • no-profile-image

  kleine handelaar

  wat veel mensen niet zagen maar wij wel omdat dit nl ons vak is:

  De eerste wagen die werd achtervolgd en ze kwijt raakte was leeg!!

  de tweede auto van een exporteur ( P) was bij aanhouding geheel andere auto van (K) dus ??

  Bij de derde auto mochten ze mee komen tellen maar gaven het onderweg op, te moe!!

  Dus.. doe aub alleen iets waar je kennis van hebt en verdraai de boel niet voor sensatie, net als het geluid bij die auto slachtvarkens die lagen te rusten. x

 • no-profile-image

  Aalt

  Dat dit enkel en alleen bedoeld is om leden te werven mag duidelijk zijn. Dat je zulke artiesten moet inhuren voor een kapitaal om jezelf te verrijken en een ander (sector) in zo'n daglicht proberen te zetten met allerlei insinuaties is toch wel beklagenswaardig. Foutieve zaken horen aangepakt te worden, daar zijn we het over eens. Ik moet wel opmerken, als je weken of misschien wel maanden nodig hebt om te kunnen laten zien wat ze je laten zien, denk ik dat we daar toch geen Kamervragen over hoeven te stellen, er zijn toch wel belangrijkere zaken in Nederland ?

 • no-profile-image

  koopman

  Varkens in nood heeft zeker weer meer donoren nodig om het salaris van Hans Baaij en z'n clug te betalen.
  Verder is de sector niet gedient van valse verdachtmakingen over zwartgeld.
  Dit zegt meer over de heer Baaij dan over de sector.
  Verwacht openbare excusses van Hans Baaij, omtrend deze verdachtmakingen.

 • no-profile-image

  boer

  Ik heb het gezien. Klonk allemaal zeer triest, maar echte misstanden heb ik niet gezien. Als Den Haag dit materiaal gebruikt voor kamervragen dan zijn ze daar nog dieper gezakt dan ik al dacht. Er wordt in dat programma veel beschreven hoe erg het er uit ziet, maar de beelden bleven in veel gevallen achterwege. De presentatrices van het programma hebben duidelijk geen enkel verstand van vee en/of transport en wanneer een chauffeur hun suggestieve uitspraken wil weerleggen door de biggen te laten tellen dan haken ze "per ongeluk" af. Als je met een personenauto (of twee) nog geen vrachtauto kan volgen....... Of zou de uitkomst niet passen in het programma???? Ik ben uiteraard wel van mening dat echte misstanden wel aangepakt moeten worden, maar niet aan de hand van drie onwetende activistes met vaag beeldmateriaal. Ik vraag me zelfs af of het geluid van krijsende varkens werkelijk hoort onder de beelden of dat er geknipt en geplakt is.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.