Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Duitse varkensprijs min 3 tot 5 cent

De Duitse varkensprijzen dalen vandaag met 3 tot 5 cent per kilo. De Vereinigungspreis zakt met 3 cent naar € 1,47 per kilo. Het Duitse vleesbedrijf Tönnies volgt deze prijs. Vion Duitsland verlaagt zijn varkensprijs daarentegen met 5 cent per kilo. De prijsverlagingen zijn een gevolg van slechte afzetmogelijkheden van varkensvlees, ondanks een niet al te groot varkensaanbod. De afzet van varkensvlees in China is flink gedaald door de angst van de Chinezen om Mexicaanse griep op te lopen door het eten van varkensvlees. Deze angst is gebaseerd op onjuiste feiten, maar sommige Chinezen zijn daarvan niet te overtuigen. Zodoende in China van een grote import van varkensvlees overgegaan op het exporteren van dat vlees. Dat leidt tot een groter aanbod en lagere prijzen op de wereldmarkt van varkensvlees. De varkensprijs van Vion Duitsland ligt deze week 29 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  armeboer

  weer een orgineel lul verhaal om de boeren zoet te houden zodat ze niets gaan ondernemen.. ongeloofelijk eerlijk waar.. wat een onzin

 • no-profile-image

  wilhelmina

  HELEMAAL MEE EENS!!!!
  Dit raakt kant nog wal! Wanneer gaan we eerlijk worden???? en echt zeggen wat er aan de hand is???? Of mag ik niet zeggen dat de grote supermarkten met de winst gaan lopen en alles laag houden,en dit geldt niet alleen voor het vlees, ook groenten,fruit,eieren enz!!
  Laat maar eens zien hoe de cijfers in China zijn!! De opbrengstprijzen,alles!!
  Maar ook,wat er echt is buitengegaan!
  Er zijn veel minder slachtingen dan vorig jaar,maar toen was de graanprijs hoger en moest men meer geven anders begon de boer teveel te klagen.Met andere woorden,we klagen dus nog niet genoeg!
  IK ROEP OP, dat iedere varkensboer,ALLE BOEREN gewoon gaan klagen!
  Dat is toch de conclusie!?
  Maar we weten wel beter welke conclusie we hieruit mogen trekken.

 • no-profile-image

  voske

  Dit verhaal uit China is al 4 maanden oud, want de meeste chinezen zijn weer varkensvlees aan het eten. Daarom snap ik niet waarom dit lulverhaal nu weer opgehangen word. De vleeshandel loopt sinds woensdag weer iets beter dus had deze verlaging beslist niet gehoeven. Tevens is de vraag naar exportvarkens weer aangetrokken. Ik denk dat de slachterijen nu toch echt hun eigen graf aan het graven zijn, gezien het grote aantal stoppers waar zij zelf debet aan zijn. Maarja, wij als boer zijnde staan met de rug tegen de muur, en worden de laatste jaren uitgemolken door onze slachterijen en voerleveranciers, die wij zelf groot hebben gemaakt.

 • no-profile-image

  Floor

  Iedere week zeg ik, lever één week eens
  geen varkens aan de slachterij, of als dat
  niet kan, niet meer eind van de week.
  DAN MOET DE PRIJS VANZELF OMHOOG GAAN.
  26 TOT 30 CENT MINDER KAN TOCH NIET !!!!
  succes hiermee !

  FLOOR uit GELDERLAND

Of registreer je om te kunnen reageren.