Varkenshouderij

Achtergrond 180 x bekeken

'Duitse export levende varkens groeit'

Duitse vleesvarkenshouders gaan de komende jaren steeds meer levende varkens exporteren.

Oostenrijk is tot nu toe de grootste afnemer van de Duitse varkens. De komende jaren zal de Duitse uitvoer naar Oost-Europa sterk groeien. Die verwachting sprak bedrijfsleider Detlef Breuer van de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN gisteren uit op een bijeenkomst van zijn organisatie.

De Duitse export van levende vleesvarkens groeit dit jaar met met meer dan 20 procent naar 2,9 miljoen stuks volgens Breuer. Daarmee maakt de levende export 6,5 procent uit van de totale Duitse productie van vleesvarkens. Dat aandeel gaat de komende jaren groeien naar minstens 8 procent volgens de ISN-bedrijfsleider. De toenemende export van levende Duitse varkens biedt kansen voor Nederlandse exporteurs om meer Nederlandse varkens naar Duitsland uit te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.