Varkenshouderij

Achtergrond 165 x bekeken 3 reacties

DPP-biggenprijs 3 euro lager

De DPP-biggenprijs zakt deze week met 3 euro naar 21 euro per stuk. Het aanbod van biggen is veel te ruim voor de vraag naar de dieren. Vleesvarkenshouders zijn terughoudend met het opleggen van biggen door de minder gunstige verwachtingen over de varkensprijzen voor de komende maanden. Vion en de Duitse slachterijen hielden hun varkensprijzen deze week weliswaar gelijk, maar het eind van de prijsdaling komt niet uit de markt. Varkensvlees levert gewoon minder geld op. Vion en de Duitse slachterijen lijden dus meer verlies door hun onveranderde varkensprijzen en zullen dat de komende tijd terughalen bij de vleesvarkenshouders. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 13,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  s.

  de laatste weken zijn mooie stappen gezet voor een verdere sanering van de productie lijkt me. Hoe zuur het op dit moment ook is, we moeten er doorheen.

 • no-profile-image

  boer

  waarom wordt continu geschreven dat het geld bij bij de boeren teruggehaald zal worden. Probeer het vlees maar eens duurder te verkopen.

 • no-profile-image

  jonge ondernemer

  Alleen jammer dat de fokker de grootste klap moet vangen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.