Varkenshouderij

Achtergrond 178 x bekeken

'Brabant bespreekt protest megastallen in 2010'

Het burgerinitiatief 'Megastallen Nee' staat waarschijnlijk pas op 20 maart 2010 op de agenda van Provinciale Staten (PS) in Noord-Brabant.

Reden daarvoor is dat het Presidium het debat in de staten zo zorgvuldig mogelijk wil voorbereiden. Dat heeft de provincie Noord-Brabant woensdag bekendgemaakt.

In juli ontving commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen ruim 33.000 handtekeningen uit handen van Brabantse burgers en verschillende belangengroepen. Volgens de initiatiefnemers tasten de megastallen het leefmilieu en het landschap aan. Duizend handtekeningen waren al voldoende geweest om het onderwerp op de agenda van PS te krijgen.

In de vergadering van vrijdag 2 oktober hakken de leden van PS de knoop door of het onderwerp definitief op de agenda van 20 maart 2010 komt. De initiatiefnemers van 'Megastallen Nee' zien het onderwerp vanwege de gezondheidsaspecten voor de bevolking het liefst zo snel mogelijk besproken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.