Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Bestuur veeverbeteringsclub wil organisatie opheffen

Het bestuur van de Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO) stelt de leden voor om de organisatie op te heffen nu ook de fokkerijorganisaties CRV, VRV, Alta en Tellus hun lidmaatschap hebben opgezegd.

Zowel CRV als Alta geven aan dat het opstappen van "een redelijke middenpartij als KI Kampen" afgelopen juli de druppel voor hen was. "Er is sprake van een gebrek aan vertrouwen en onvoldoende draagvlak", zegt Ate Lindeboom van CRV. "Zo willen we niet verder", voegt Bartele Verbeek van Alta daar aan toe. "De manier warop het liep leidde bij ons tot een hoop frustratie. Het opzeggen van het lidmaatschap was voor ons een logische keus."

Voorzitter van de NVO, Geart Benedictus wil nog niet veel over het voorstel kwijt. "Laten we eerst de ledenvergadering afwachten."Volgens hem is het nog niet zeker dat de NVO ook daadwerkelijk wordt opgeheven. "Statutair gezien is dit niet eenvoudig", aldus de voorzitter. Wel laat hij weten dat het voorstel van het bestuur, na de opzegging van genoemde fokkerijorganisaties, om de NVO op te heffen unaniem is. De algemene ledenvergadering heeft op donderdag 8 oktober plaats.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Boeren hebben een grote vergadercultuur,veel boeren hebben zo een of meerdere bijbaantjes als een tweede tak,terwijl de anderen dit weer moeten ophoesten,mag de stofkam in deze tijd ook wel eens door,kosten besparen is bittere noodzaak

  • no-profile-image

    gert

    Opheffen dit soort dure praatclubjes die de boeren veel en onnodig geld kosten,er zijn teveel van die geldverslindende clubs die de boeren op kosten jagen,de boeren kunnen dit geld zelf wel gebruiken in deze barre tijden

Of registreer je om te kunnen reageren.