Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Afzet vochtrijke voedermiddelen gelijk

De afzet van vochtrijke veevoeders kwam vorig jaar met 4,835 miljoen ton uit op hetzelfde niveau als in 2007.

Rundveehouders namen iets meer van deze voeders af, terwijl varkenshouders juist wat minder vochtrijk voer bestelden. Dat blijkt uit cijfers van de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders.

Varkenshouders zijn verreweg de grootste afnemers van natte veevoeders. Zij kochten vorig jaar 3,04 miljoen ton van deze producten. Zij namen iets minder tarwezetmeel af en iets meer zuivelproducten, tarwegistconcentraat en biergist.

De afzet van vochtrijke voeders aan rundveehouders steeg licht naar 1,79 miljoen ton. De lagere afzet van perspulp werd opgevangen door een grotere verkoop van aardappelpersvezels. De afzet van bierbostel bleef nagenoeg gelijk. De verkoop van maisglutenvoer steeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.