Varkenshouderij

Achtergrond 386 x bekeken 2 reacties

'10 procent marktaandeel Deens fokmateriaal reëel'

Een marktaandeel voor Deens fokmateriaal van 5 tot 10 procent moet mogelijk zijn.

Dat zegt directeur Stefan Derks van Klasse KI in St.Oedenrode. Zijn organisatie sloot vorige week een overeenkomst met het Deense bedrijf SPF, de belangrijkste distributeur van Deens fokmateriaal. Klasse KI gaat fokkerijsperma leveren van Yorkshire- en Landras-beren met de hoogste gezondheidsstatus.

Derks meldt dat hij in ieder geval vier grote klanten heeft met twee tot drieduizend zeugen die om willen schakelen naar de Deense fokkerij. Deze bedrijven sluiten rechtstreekse overeenkomsten met SPF en Klasse Ki treedt in deze gevallen op als dienstverlenend bedrijf.
Van de bedrijven die belangstelling hebben voor het Deense fokkerijprogramma overweegt een enkel bedrijf in één keer om te schakelen naar nieuwe grootouderdieren van het Deense landras of de Groot Yorkshire. De andere bedrijven willen via verdringingskruising het Deense programma invoeren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hooimans

    Als het deens fokmateriaal net zo goed is als de deense duroc beren van klasse ki dan gaan ze een marktaandeel van 25 % halen

  • no-profile-image

    stromans

    Als het net zo goed is als het fokmateriaal van hun aandeelhouder Rattlerow Seghers, dan wordt het eerder 0,25 %.

Of registreer je om te kunnen reageren.