Varkenshouderij

Achtergrond

Winstverwachting John Deere gehandhaafd ondanks omzetdaling

Deere & Co, 's werelds grootste fabrikant van landbouwmachines, heeft door de economische crisis minder winst behaald.

De omzet van machinebouwer John Deere is het laatste kwartaal 24 procent gedaald tot 4,16 miljard euro (5,9 miljard dollar). De nettowinst van de onderneming uit Illinois daalde 27 procent tot 297 miljoen euro (420 miljoen dollar).

De verkopen in Noord-Amerika blijven volgens de firma redelijk op peil dankzij de oogstverwachting voor Amerikaanse granen en oliezaden. De maïsoogst valt dit jaar waarschijnlijk 5,5 procent hoger uit dan een jaar geleden en de productie van sojabonen groeit 8 procent. Buiten Noord-Amerika zijn verkopen flink teruggelopen. De op 1 augustus aangetreden bestuursvoorzitter Samuel Allen zegt dat de focus op kostenbesparingen aanhoudt. Eerder ontsloeg het bedrijf 800 mensen.

Allen verwacht dat in het volgende kwartaal de omzet 36 procent daalt. De winstverwachting wordt ondanks de grootste omzetdaling in 50 jaar gehandhaaft. John Deere denkt over het hele jaar 770 miljoen euro (1,1 miljoen dollar) te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.