Varkenshouderij

Achtergrond 304 x bekeken 2 reacties

Voerwinst stijgt bij vleesvarkenhouders

Vleesvarkenshouders hebben in juli gemiddeld een voerwinst van 86 euro per gemiddeld aanwezig varkens gerealiseerd.

Vleesvarkenshouders hebben in juli gemiddeld een voerwinst van 86 euro per gemiddeld aanwezig varkens gerealiseerd. Zeugenhouders haalden een voerwinst van 572 euro per gemiddeld aanwezige zeug. Dat blijkt uit cijfers op de website van Family Farmers.

Uit een overzicht over de afgelopen maanden blijkt dat de voerwinst op vleesvarkensbedrijven verbetert. In juni lag de voerwinst nog 16 euro lager, op 70 euro per vleesvarken. Het gemiddelde over juli is ruim een verdubbeling van mei, toen 42 euro per varken verdiend werd. Het dieptepunt dit jaar was in februari met 8 euro.

Zeugenbedrijven zien de situatie juist verslechteren. In april lag de gemiddelde voerwinst op 737 euro per aanwezige zeug, 165 euro hoger dan in juli. Vooral in juni daalde de voerwinst sterk, van 666 euro in mei tot 585 euro.

Family Farmers berekent de voerwinst zelf op basis van verschillende bronnen. ”We gebruiken bijvoorbeeld de NVV-biggenprijs en de LEI-voerprijzen”, legt een woordvoerder uit. ”Er zijn veel bedrijven die de maandelijkse voerwinst berekenen, maar die het niet willen publiceren, zoals accountants.” Family Farmers heeft nu echter besloten om de cijfers voortaan wel openbaar te maken. Het gaat om het landelijk gemiddelde. ”Family Farmers deelnemers krijgen een hogere vergoeding dan deze voerwinst.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vrkhouder

  rijk rekenen en arm tellen ,5 maand is er niets verdiend en de komende 5 maanden is het koffie dik kijken, wat een onzinnig en misvattend verhaal.

 • no-profile-image

  broodvechter

  voerwinst moet je lekker bekendmaken nu....
  doe ze gelijk maar op een vierkante meter plaatsen ,luchtwasser geen probleem evenals ophaalkosten destructie enz enz
  zwijg want het wordt alleen maar tegen je gebruikt

Of registreer je om te kunnen reageren.