Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijs

Vion volgt de Duitse slachterijen met zijn varkensprijs. Ondanks een krap varkensaanbod loopt varkensvlees moeizaam prijshoudend van de hand. Vion ontvangt voor de varkensnekken 15 cent per kilo minder. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijft gelijk. Het hele varkenskarkas levert daardoor 1 cent per kilo minder op. Een prijsverlaging is echter niet aan de orde. Varkensvlees leverde de afgelopen weken iets meer op, terwijl de varkensprijs toen gelik bleef. De Vion-varkensprijs ligt deze week 24 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Weinig nieuws van de varkensmarkt: genoeg aanbod, matige vleeshandel en onveranderde prijzen. Dit beeld bepaalt al weken de varkensmarkt. Voor de komende week is het varkensaanbod aan de ruime kant in vergelijking met de voorgaande weken (Dtl 100%) en noteert de vleeshandel enkele centen lager. De nekken zijn 20 cent lager dan vorige week en de schouders zijn ongeveer 5 cent lager genoteerd. Voor vanavond verwacht men de beurs onveranderd. Veel Duitse slachterijen willen vanaf volgende week verlagen, omdat de marges niet kloppen en melden dit aan hun leveranciers. Nu willen slachterijen dit wel vaker, maar kijkt men naar de tijd van het jaar dan daalt de varkensmarkt wel vaker rond week 36.

 • no-profile-image

  Patrick

  Mogelijks naieve verwijzing van mij maar ik was vorige week 5 dagen pal naast de wegenas Wingene -Ruiselede-Aalter aan het werk.
  Als je ziet wat daar passeert en mestvarkens nog op vrijdagnamiddag worden verhandelt dan kan de markt toch niet anders dan ,,trekken". De parlé die in die streek de ronde doet zijnde dat discounters intresse hebben in de winst van slachthuis x (om te zien wat er nog af kan afgebeurd worden) dan zie ik niet anders dan mijn stelling maar weer eens waarheid word zijnde dat het nooit zal beteren zolang discounters zelf de prijs maken los van aanbod en vraag en als ze voor die prijsmaking zo ver gaan zo als de ronde doet zegt wel genoeg .
  Eerst namen ze de verbruikersmarkt in en zijn nu goed op weg de toeleveringssector het zo moeilijk te maken zodoende ze daar overnames zullen kunnen doen .
  Varkensprijs ? in de verste verte geen doortastgevende verhogingen waar te nemen zoals ik al 2 jaar zeg !

Of registreer je om te kunnen reageren.