Varkenshouderij

Achtergrond 184 x bekeken 1 reactie

Vion-varkensprijs niet hoger

Het varkensvleesbedrijf Vion houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op € 1,47 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet groot, maar toch ziet Vion geen reden om zijn varkensprijs te verhogen. De afzet van varkensvlees loopt deze week beter door het aflopen van de vakanties. De vleesverwerkende industrie start ook langzaam weer op. Zodoende stijgt de opbrengst van varkenshammen en -triimings met 5 cent per kilo. Varkensschouders leveren 4 cent per kilo meer op. De prijs van varkensbuiken stijgt met 2 cent per kilo. Het hele varkenskarkas levert daarmee ruim 2 cent per kilo meer op. Door de slechte afzetmogelijkheden van varkensvlees in de voorgaande weken verhogen Vion en de Duitse varkensslachterijen hun varkensprijzen nog niet. Zij halen daarmee wat verloren marge terug. Vleesvarkenshouders hebben een verhoging van de varkensprijs hard nodig om uit de verliezen te komen. De Vion-varkensprijs ligt deze week 21 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ronald

    Dit is al de 2e week dat de verkoopprijzen voor vlees substantieel hoger zijn!! En vleesvarkensprijs al voor 2e week gelijk. Derhalve lopen we als varkenshouders al een cent of 4-5/kg mis.... Volgende week maar eens goed stijgen. Week 34-39 zijn normaal de "topweken" in een jaar.... volgende week is het al week 35.

Of registreer je om te kunnen reageren.