Varkenshouderij

Achtergrond 298 x bekeken 1 reactie

Varkensbrok kan goedkoper

De prijs van varkensbrok met een e.w-waarde van 1,08 bleef voor juli van dit jaar onveranderd op € 21,55 per 100 kilo. Door de daling van de prijzen van granen en raapschroot kan die prijs de komende maanden met minstens € 2,00 per 100 kilo dalen. De kostprijs van varkensbrok daalde vorige maand al met € 1,50 per 100 kilo
Granen en raapschroot maken zo’n 90 % van de varkensbrok uit. Door de meevallende graanoosten lijkt de daling van de graanprijzen nog niet over. Ook de EU-raapzaadoogst is groter dan verwacht (20 in plaats van 18 miljoen ton). Mengvoerfabrikanten verwerken soja niet of nauwelijks meer in varkensvoer.
Bovenop de meevallende graanoogsten hangen er ook nog grote voorraden granen boven de markt. Daarnaast daalt de vraag naar varkensvoer. Daardoor hebben de mengvoerbedrijven geen haast met het aankopen van mengvoergrondstoffen. Zij beperken zich tot aankopen voor de lopende en komende maand.

Eén reactie

  • no-profile-image

    nueler

    De boeren die op dit forum altijd zitten klagen dat ze niets verdienen, moeten hun voerleverancier eens goed aanpakken. Het genoemde afmestvoer is zeker euro 3.00/100kg te duur. De eiwitkwaliteit is ook bedroevend dus de vlees% gaan de komende maanden weer tegenvallen. Maar dat ligt dan aan het warme weer van augustus zullen de heren zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.