Varkenshouderij

Achtergrond 193 x bekeken

Varkens in Nood doet oproep aan Belgische supermarkten

Varkens in Nood vraagt zeven grote Belgische supermarktbedrijven om te stoppen met de inkoop van vlees van gecastreerde varkens.

Het gaat om Aldi-Markt, Carrefour, Champion, Delhaize Group, Lidl belgië, Rob- the Gourmets' Market en Spar Retail NV. Met de actie breidt Varkens in Nood zijn strijd tegen castratie uit naar België. In Nederland claimt de actiegroep succes bij Coop, Plus, Super de Boer, Aldi, Lidl, Jumbo, Hema, LaPlace, McDonalds, Center Parcs, en de Keurslagers.

Directeur Hans Baaij van Varkens in Nood sluit nadere acties bij Belgische supermarkten niet uit als ze geen gehoor geven aan de oproep. "We willen in gesprek met ze. Als ze niets willen, dan denken we aan publicitaire acties of juridische procedures."

In Nederland is VIN gewikkeld in een juridische procedure met Albert Heijn en C1000 over de castratieproblematiek. VIN heeft geëist van de supermarkten dat ze stoppen met de castratie. Baaij verwacht voor het eind van het jaar een uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.