Varkenshouderij

Achtergrond

Varkens 1 cent duurder in Vleuten

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijzen voor zowel levende als geslachte varkens voor volgende week met 1 cent per kilo. Levende varkens noteren daarmee € 1,18 tot € 1,20 en geslachte varkens € 1,49 tot € 1,51 per kilo. De prijsverhoging is een gevolg van een krap varkernsaanbod en iets hogere opbrengsten voor varkensnekken. Daardoor gaat varkensvlees goed prijshoudend van de hand. Deze week bracht varkensvlees ook al meer geld op en bleef de varkensprijs onveranderd.
De Vleutense beurscommisie wijkt met haar prijsverhoging van 1 cent per kilo af van de Duitse varkensslachterijen, die hun prijzen vandaag onverander hielden op € 1,56 per kilo. Duitse varkensslachterijen proberen hun marges te verbeteren om hun verliezen in de afgelopen weken goed te maken.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft voor volgende week gelijk op 32 euro per stuk. Vooral de export van Nederlandse biggen naar Duitsland valt tegen. Duitse vleesvarkenshouders werken volop op het land om te oogsten en hebben weinig behoefte om biggen op te leggen. Bovendien komen de nu opgezette biggen aan het eind van het jaar op de markt als vleesvarken. Dan zijn de prijzen voor vleesvarkens meestal niet best. Duitse vleesvarkenshouders wachten dus nog een paar weken met het opleggen van biggen. De afzet van biggen loopt wel goed in Nederland en oost-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.