Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken

President Arias heeft Mexicaanse griep

President Oscar Arias (68) van Costa Rica heeft Mexicaanse griep. Hij is voor zover bekend het eerste staatshoofd dat een infectie met de nieuwe ziekte oploopt.

Hij is tevens de bekendste Mexicaanse grieppatiënt tot nu toe. Arias kreeg in 1987 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn bemiddeling in diverse bloedige conflicten in Centraal-Amerika. Momenteel bemiddelt hij in de crisis rond de afzetting van president Manuel Zelaya van Honduras.

Het presidentieel paleis in San José maakte de besmetting gisteren bekend. Arias moet zeker zeven dagen thuis in quarantaine blijven, aldus zijn stafchef. Arias, die aan chronische astma lijdt, gaat ondanks zijn griepinfectie door met werken. Hij houdt via telefoon en e-mail contact met zijn ministers. "Hij wil de bevolking niet teleurstellen'', aldus een regeringswoordvoerster. In Costa Rica zijn tot nu toe 28 mensen aan Mexicaanse griep overleden.

Bij Arias zijn tot nu toe geen complicaties vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.