Varkenshouderij

Achtergrond 230 x bekeken

NVM: vooral in Oosten aanbod varkensrechten

Varkensrechten zijn het afgelopen jaar vooral in het oosten van het land aangeboden.

Dat concludeert de NVM tijdens de presentatie van het halfjaaroverzicht. De prijzen voor de rechten daalden naar 180 euro per varkenseenheden. In juli trok de markt iets aan, wat resulteerde in een prijsstijging naar 185 euro.

De tendens dat er veel varkensrechten vanuit Noord-Brabant naar Gelderland en Overijssel en andere gebieden werden verkocht, is volgens de makelaars voorbij. ”We zien nu dat de rechten hoofdzakelijk in dezelfde regio blijven. De aangeboden rechten zijn hoofdzakelijk afkomstig van bedrijven die stoppen. Met name grootschalige bedrijven kopen ze op om hun bedrijven uit te breiden”, aldus de makelaars.

Of registreer je om te kunnen reageren.