Varkenshouderij

Achtergrond 203 x bekeken 5 reacties

Mexicaanse griep bij Australische varkens

In de Australische provincie New South Wales is Mexicaanse griep bij varkens vastgesteld. De regering heeft dit bij de internationale diergezondheidsorganisatie OIE gemeld.

De ziekte is vastgesteld bij ten minste twintig vleesvarkens. Het gesloten bedrijf telt 1.950 varkens. Volgens de autoriteiten is de laatste twee jaar geen varken aangevoerd. het zou om een milde variant van het H1-virus gaan. Er zijn geen varkens aan de griep doodgegaan.

Het bedrijf, met ook koeien en schapen, is onder quarantaine geplaatst. Er gelden vervoersbeperkingen in de regio. Vaccinatie van dieren tegen de griep is verboden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Reactie op vorig artikel:
  Een discussie over de populatie dieren tov de bevolkings dichtheid met oog op gezondheidsrisico's.
  Inderdaad minder mensen geeft minder benodigd voedsel! Zo ook, minder mensen geeft minder verplaatsing van mensen. Zijn de dieren schuld aan de bevolkingsdichtheid in Nederland? Of is het toch anders om? Maar of dit hardop gezegt mag worden?

 • no-profile-image

  hans

  1, Denk wat groter, 80% export, het blijft voedsel voor de wereldbevolking. 2, Ik ben geen aanhanger van PvdD en woon inderdaad niet in een LOG. Zat ik wel in een LOG, had ik meer kans op bouw mogelijkheden, nu bloed mijn bedrijf dood!
  Ik wilde alleen maar aangeven dat zolang de wereld bevolking groeid, er meer voedsel geproduseerd moet worden. En wie produseerd dat voedsel ???

 • no-profile-image

  jac

  Vraag me af hoe zo'n land daar mee omgaat. Maar nog veel benieuwder ben ik naar de draaiboeken die hier voor de varkenshouderij en pluimveehouderij gaan gelden. Zal het weer zo'n "varkenspest" scenario worden? Lees hier in de vakbladen tot nu toe niets over. Ik acht de mogelijkheid toch groot dat er een grote maatschappelijke discussie zal gaan komen over de populatie van deze diersoorten in ons overbevolkte landje en de daaraan gerelateerde gezondheidsrisico's voor de bevolking.

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  waarom worden voor bedrijven meteen zulke strikte regels opgelegd? deze ziekte speelt vooral onder de mensen en zij zijn ook de verspreider!. Als op dat bedrijf al jaren geen dier meer aangevoerd is. dan is de ziekte van mens op dier gegaan. (personeel etc) Overal komen er nu mensen met de griep en zij hebben helemaal niets met varkens te maken. Een reisverbod zou veel beter helpen tegen de verspreiding maar dat heeft natuurlijk een veel grotere econimische schade dan een paar boerenbedrijven op slot zetten.

 • no-profile-image

  jac

  Waarom zou je dit niet hardop mogen zeggen. Maar ik vraag me nu wel af of ik antwoord ga geven op een agrarier of op een aanhanger van de PvdD.
  Heeft in Nederland de dierenpopulatie iets te maken met de bevolkingsdichtheid? En dan " dieren". Laten we wel wezen. Het is toch puur een economische activiteit als 80% bestemd is voor export. Jij woont vast niet in de nabijheid van een LOG-gebied.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.