Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs verandert niet

De Duitse varkensslachterijen houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,56 per kilo geslacht-gewicht. Voor de vleesvarkenshouders is die gelijke varkensprijs een meevaller. Varkensvlees levert 1,5 cent per kilo minder op dan een week geleden. De opbrengst van schouders en nekken dalen respectievelijk met 3 en 15 cent per kilo. In de voorgaande weken bracht varkensvlees juist iets meer op. Toen bleven de Duitse varkensprijzen ook gelijk. Een prijsdaling zou dus niet terecht zijn. Toch willen de slachterijen hun verlies aan marges in de afgelopen zomer de komende weken terughalen bij de vleesvarkenshouders. Een daling van de vakensprijs ligt de komende weken dus voor de hand. De laatste maanden van het jaar zijn meestal geen beste maanden voor de vleesvarkenshouders. Tussen september en december vorig jaar daalde de Vion-varkensprijs met 41 cent naar € 1,30 per kilo. Vooral schouders en nekken, die bijzonder geschikt zijn voor de barbecue, brengen dan minder geld op. Bovendien neemt het aanbod van vleesvarkens volgende week wat toe. De dieren die door het warme weer in de afgelopen periode minder hard groeiden, gaan nu weer in gewicht toenemen. De Nederlandse varkensslachterijen zullen de onveranderde Duitse varkensprijzen volgende week zeer waarschijnlijk volgen. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 27 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jopiesnel

  Derk kl kranenbarg is goed in om de markt naar beneden te praten,de vergelijking met vorig jaar gaat helemaal mank,t aantal slachtingen ligt dit jaar stukken lager dan vorig jaar en dat is van wezenlijke invloed op de prijszetting en Duitsland exporteert op `t ogenblik veel naar rusland

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Waarom ligt de Duitse varkensprijs dan 27 cent per kilo lager dan een jaar geleden.
  Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  Jan

  Derk, er is maar één reden waarom de prijs lager ligt, en dat is dat het voer nu goedkoper is. De slachterijen betalen bewust nu niet meer, wij maken netjes onze voerwinst bekent en de slachterijen handelen ernaar. Dit gebeurt overigens niet alleen bij de varkens, bij de slachtkuikens gebeurt dit ook.

 • no-profile-image

  john

  Het heeft allemaal niets met voerwinsten te maken... de slachterijen hebben weinig moeite om de haken vol te krijgen. En hier betalen de bedrijven naar.

 • no-profile-image

  Jan

  John, dan herhaal ik de vraag; waarom waren de varkens vorig jaar 27 cent duurder ?( Volgens mij omdat het voer toen vele male duurder was, toeval ???? )

 • no-profile-image

  john

  vorig jaar werden de varkens enkele kilogrammen lichter geslacht! daardoor was er ook meer krapte en werden de voerkosten nog in de perken gehouden. Dit jaar worden alle varkens zwaar gemaakt omdat de voerkosten lager zijn en de opbrengstprijzen redelijk.

  Wil we een hogere prijs per kilogram dan zullen we de varkens lichter moeten leveren.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.