Varkenshouderij

Achtergrond 172 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs niet hoger

De Duitse varkensprijzen blijven vandaag onveranderd op € 1,56 per kilo geslacht gewicht, ondanks een iets grotere vraag naar varkensvlees en een krap varkensaanbod. Kennelijk zijn er nog voldoende varkens voor de vraag naar varkensvlees. De gelijkblijvende Duitse varkensprijs is een tegenvaller voor de vleesvarkenshouders. Zij rekenden op een kleine verhoging van die prijs. Zij komen echter bedrogen uit. De Duitse varkensslachterijen willen hun marges eerst nog verbeteren. Die marges stonden de afgelopen maanden flink onder druk. Mogelijk kan de varkensprijs de komende weken wel stijgen als alle vakantiegangers weer terug zijn. De Duitse prijs voor vleesvarkens ligt deze week 24 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ynit

    plus 5 zal het wel worden

  • no-profile-image

    john

    welke fabrikant komt er met "dieet"voer voor vleesvarkens? dan is het mogelijk om krapte te veroorzaken op de varkensmarkt!. eerst is de winkel aan de beurt om de marges op te krikken, dan de slagerij, de vleesvarkenshouder kan nog een deel pakken en wat over is, dat is voor de zeugenhouder!. De zwaarte varkens op dieet zetten en de lichtere leveren zal leiden tot krapte en hogere prijzen. Dan bepalen wij weer de prijzen voor de varkens en niet andersom!

Of registreer je om te kunnen reageren.