Varkenshouderij

Achtergrond 154 x bekeken

Amerikaanse voorraad varkensvlees groeit

Eind juni lag er 9 procent meer varkensvlees in de Amerikaanse koel- en vrieshuizen opgeslagen dan een jaar eerder.

Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in een rapport over de productie in de veehouderij. De voorraden varkensvlees liggen 23 procent boven het gemiddelde over de periode 2006-2008. De toename van de voorraden is ontstaan ondanks een afname in de productie. De conclusie is dan ook dat de vraag naar varkensvlees van de Amerikaanse consument harder is gedaald dan de productie. De USDA verwacht voor dit jaar een huishoudelijke aankoop per inwoner van 22,2 kilo varkensvlees. Vorig jaar was dat 22,5 kilo. Dat betekent een daling van de huishoudelijke aankopen van 1 procent.

Ook de amerikaanse export van varkensvlees is fors gedaald. In totaal exporteerden de Amerikanen in het tweede kwartaal 431,8 miljoen kilo varkensvlees. Dat is 31 procent minder dan vorig jaar in dezelfde periode. De daling van de export doet zich gelden in alle belangrijke markten waar de Amerikanen actief zijn. Alleen Mexico kocht meer varkensvlees van de noorderburen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.