Varkenshouderij

Achtergrond 394 x bekeken

Allflex in hoger beroep tegen Schippers over oormerk

Oormerkproducent Allflex gaat in hoger beroep in de zaak rond de oormerken van Schippers Bladel.

Dit meldt de advocaat van Allflex, Natasja Sickler van het Haagse bureau Maaldrink Vermeulen Grooss. Ook wil Allflex een bodemprocedure starten bij de rechtbank van Middelburg. De zaak draait om de vraag of Schippers wel of niet de oormerken van Allflex-dochter Merko namaakt. In een kort geding voor het Hof van Middelburg sprak de rechter uit dat dat niet het geval is. De rechter baseerde zich op een deskundigenrapport van TNO waaruit zou blijken dat de oormerken inderdaad vrijwel identiek, zijn, maar dat dat te wijten is aan het productieproces.

De advocaat van Allflex vindt echter dat de rechter te kort door de bocht is gegaan en te weinig aansluit bij de bevindingen van de deskundigen. "De oormerken van andere concurrenten lijken veel minder op elkaar." Ook vindt Sickler dat de rechter te weinig rekening heeft gehouden met de omstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.