Varkenshouderij

Achtergrond

Vleesvarkens blijven gelijk

Het aanbod van vleesvarkens blijft krap deze week. In de afgelopen periode met veel warme dagen is ook de groei wat tegengevallen, waardoor de varkens of met lagere gewichten worden aangeboden of langer op het hok zijn blijven liggen. Daar staat echter tegenover dat er ook weinig vraag is vanuit de slachterijen. De slachterijen hebben nog steeds de indruk dat de slachtvarkens te duur worden ingekocht en willen het liefst de noteringen laten zakken. Het aantal slachtingen is naar beneden gebracht om zo afvoer en aanbod met elkaar in evenwicht te brengen. De stemming op de markt is daardoor matig tot slecht.
De vleeshandel verloopt stroef, enerzijds vanwege de vakantieperiode en anderzijds door toch tegenvallende consumentinkopen. Het is vooral wachten op het einde van de vakantieperiode waar de vleesverwerkende bedrijven mee te maken hebben. De afzet van de hammen naar Italië loopt niet bijzonder goed, maar ook de andere onderdelen van het varken vinden met moeite een afzetmarkt. Daar komt bij dat de afzet naar Oost-Europa ook niet vlot verloopt wat vooral ook met de financiële afhandeling te maken heeft. Al met al hebben slachterijen te maken met een matige tot negatieve marge, waardoor ze blijven proberen de prijs wat te drukken. Aan de kant van de handel spreekt men over duwen met levende varkens.

Prognose

Vleesvarkens dalen licht.

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.