Varkenshouderij

Achtergrond

Vion wijzigt aansturing foodactiviteiten

De foodactiviteiten van Vion in Nederland en in Duitsland en de verdere internationale foodactiviteiten van Vion vallen met onmiddellijke ingang onder RvB lid Peter Beckers.

Vion topman Bas Alblas, tot nog toe verantwoordelijk voor Food Nederland, vertrekt bij Vion. Dit heeft het bedrijf naar buiten gebracht.

Volgens Vions communicatiedirecteur Marc van der Lee zijn de wijzigingen een vervolg op de eerder gemaakte keuzes voor de samenstelling van de Raad van Bestuur. "De raad van bestuur wil de foodactiviteiten zoveel mogelijk rechtstreeks vanuit de RvB aansturen. De keus was ook om het aantal plaatsen in de RvB niet uit te breiden. Er was daardoor geen plaats voor Alblas in de RvB, en die heeft daarom besloten zijn carrière elders voort te zetten."

De raad van bestuur van Vion bestaat vanaf 31 december uit voorzitter Uwe Tillmann, Ton Vernaus, financiëel topman, Dirk Kloosterboer, vice voorzitter en directeur Vion Ingredients. Ton Christiaanse is de verantwoordelijke man voor Vion Food Groot Brittannië en Peter Beckers is de verantwoordelijke man voor Vion Food in Nederland, Duitsland en Internationaal. Vion meldt verder nog dat Maarten Kusters toetreedt tot het directieteam van Vion Food Nederland.

Lees ook Bas Alblas stapt op als voorzitter Vion Food Netherlands

Of registreer je om te kunnen reageren.