Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Varkensprijs houdt DPP-biggen overeind

De met 3 cent per kilo gestegen varkensprijs houdt de DPP-biggenprijs deze week overeind. De afzet van biggen loopt moeizamer. Het aanbod van de dieren neemt toe, terwijl het aantal vrijkomende plaatsen bij de vleesvarkenshouders gering is door een klein aanbod van vleesvarkens. Duitse vleesvarkenshouders vinden de Nederlandse biggen te duur en kopen liever de wat goedkopere Duitse en Deense biggen. Het vertrouwen van vleesvarkenshouders in betere varkensprijzen in de toekomst moet toenemen om de biggenafzet in de benen te houden. Als er een druk komt op de varkensprijs, zal de biggenprijs zeker dalen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 6 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    het wordt tijd voor slachtbiggen. vlees is gewild. elke big die niet geplaatst kan worden voor een goede prijs kan beter geslacht worden! des te eerder stijgt de biggenprijs weer naar mooie hoogtes. Willen wij goede prijzen dan moeten we op tijd afscheid nemen van onze dieren. Als we het maximale eruit willen halen profiteren alle partijen behalve de boer zelf. duur voer en een goedkoop varken.

Of registreer je om te kunnen reageren.