Varkenshouderij

Achtergrond 184 x bekeken 9 reacties

Terug in de tijd

De geschiedenis herhaalt zich. Al in 2005 schreef het Agrarisch Dagblad dat de Aujeszky-claim de varkenssector verdeelt en anno 2009 zijn we nog geen steek verder.

Er is weliswaar een uitspraak gedaan, maar uitsluitsel is er nog allerminst. Destijds was duidelijk dat de SER een schadevergoeding aan varkenshouders moest betalen. De vraag was alleen nog aan hoeveel varkenshouders en hoe hoog de vergoeding moest zijn. Dat laatste is inmiddels bekend, maar nog steeds lopen de meningen uiteen over het aantal varkenshouders dat recht op een schadevergoeding heeft.

Net als in 2005 is de NVV ervan overtuigd dat de uitspraak voor NVV-leden geldt, meent de SER dat het voorlopig maar om vijf bedrijven gaat en weet LTO zeker dat alle varkenshouders recht op een vergoeding hebben. Allen zijn overtuigd van hun eigen gelijk en vinden het onbegrijpelijk dat anderen de uitspraak anders kunnen interpreteren.

Al met al is de zaak dus nauwelijks verder dan vier jaar geleden. De vijf voorbeeldbedrijven weten waar ze aan toe zijn en de rest van de sector blijft afwachten. De NVV hoopt de zaak nog dit jaar af te ronden, maar zolang de betrokken partijen nog zover uit elkaar staan lijkt het einde nog lang niet in zicht. Het zoveelste voorbeeld van verspilde energie door de verdeeldheid in de sector.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Schepje

  en het agrarisch dagblad doet er nog graag een schepje bij.......... Komkommertijd op de redactie ???

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Robbert Bodde geloven moet je in de kerk is het gezegde.Dacht je nauw werkelijk dat de NVV zoveel geld zou uitgeven voor 5 varkenshouders en nogmaals lees het vonnis en als je vent bent publiseer daarna je gewijzigde mening.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Voor de ongelovige Thomassen lees het vonnis en eerdere uitspraken.

 • no-profile-image

  E Hendrikx

  Daarom heb ik het abonnement op het agd opgezegd. Als ik een vakblad lees dan wil ik daar energie uit putten en met volle trots weer aan de slag gaan om mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Helaas voldoet het agd allang niet meer aan deze voorwaarde, zelfs de discussie op de site zijn zo demotiverend dat ik niet begrijp waarom wij boeren hier uberhaubt nog op reageren.

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Het zal wel net zo gaan als met de bestemmingsheffing mest in 2005. Zes varkenshouders maakten daartegen bezwaar in 2002, uitspraak CBB volgde eind 2005. De zes werden in het gelijk gesteld en kregen (een deel van) de betaalde heffing terug. Dat wilde iedereen wel, maar ik geloof niet dat iemand anders dan die zes zijn geld terugzag.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Willie dit moet je oppakken als een 10-0 overwinning op Duitsland. Geen comentaar nodig. Vier het met je vrienden. Ga lekker eten iedereen een schnitzel en jij een lekker kippetje. En laat de leden maar roepen: HET IS STIL AAN DE OVERKANT!!!. Want kennis, kunde en vooral doorzetten maakt het verschil. In iedergeval hartelijk bedankt.

 • no-profile-image

  Ben

  NVV heeft vonnis gepubliceerd op www.nvv.nl

  Het is dus echt alleen voor NVV leden.

 • no-profile-image

  boer

  De uitspraal is heel duidelijk, alleen alle nvv leden hebben recht op de schadevergoeding. Dat SER en LTO iets anders beweren is natuurlijk logisch. De SER moet betalen en daar hebben ze geen zin in en de lto vist weer eens achter het net. Wel raar trouwens dat lto nu in een keer geld wil. Deze club zat notabene bij de onderhandelingen van de tarieven ??!! Blijkbaar krijgen ze door dat ze hun leden wederom hebben opgelicht, net zoals bij Rademakers. Je zou maar varkenshouder zijn en nog lid van de lto......je word met de nek aangekeken en volledig terecht....

 • no-profile-image

  dirk

  E.Hendrikx,dat komt omdat 90 procent van alle verslaggevers van welk blad ook links georienteerd zijn.Hun invalshoek op de meeste onderwerpen strookt nooit met mensen met een doemaargewoonboerenverstandmentaliteit.Reageren op bewust opfokkende onderderwerpen op deze site laat ik ook meestal maar achterwege.Het is zo makkelijk door journalisten om onderwerpen te verzinnen die lekker veel als het kan agressieve reacties te weeg brengen.Ik pas hier steeds vaker voor.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.