Varkenshouderij

Achtergrond 264 x bekeken 2 reacties

Supermarkten eerder bezocht door NMa

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft eerder onderzoek gedaan naar het prijsbeleid van supermarkten.

Bij leden van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) is een aantal maanden geleden voor twintig versproducten (zuivel, vlees, groente en fruit) de wekelijkse prijsgegevens opgevraagd van jaren terug. “Ze zijn in de detailhandel enorm bezig geweest. Blijkbaar zijn ze nu bij de volgende schakel in de keten aan het kijken”, zegt directeur kwaliteit en consumentenzaken Marc Jansen.

De informatievraag bij supermarkten ging niet gepaard met invallen. “Dat onderzoek was aangekondigd. Dat ze nu met 65 man invallen doen, betekent waarschijnlijk dat ze verdenkingen hebben. Ik neem aan dat ze al voldoende vooronderzoek hebben gedaan.”

De rapportage over het prijsbeleid van de supermarkten, waarvoor CBL-leden eerder informatie overgedragen hebben, wordt eind deze zomer al verwacht. Het onderzoek naar de groenteafzet duurt tot 2010 kondigde de NMa al aan.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ikke

    zou ik ook zeggen om iedereen gerust te stellen.

  • no-profile-image

    gert

    De retailers en de NMA bijten elkaar echt niet,daarom zijn de onderzoeken ook ruim van tevoren aangekondigd,kunnen ze eventuele bewijslast nog even laten verdwijnen,dit onderzoek dient alleen om de boeren en tuinders rustig te stemmen,was niet meer dan een formaliteit,hier zal echt geen bloed uit vloeien

Of registreer je om te kunnen reageren.