Varkenshouderij

Achtergrond 206 x bekeken

Prijs biggen gelijk

Ondanks de meestal moeizame handel op de biggenmarkt in het zomerseizoen vinden de aangeboden biggen nog wel hun weg naar de mesters. Met name de grotere koppels lopen makkelijk. In de komende weken zal de afzet naar Duitsland steeds taaier worden, omdat de Duitse mester dan meer aandacht zal hebben voor de akkerbouwpoot van hun bedrijven.
De handel in kleine koppels gaat heel stroef. Grotere koppels vinden, tegen prijsconcessies, hun weg naar de Oost-Europese markt. De prijs wordt daarbij gedrukt door financieringsproblemen. De Zuid-Europese biggenmarkt is helemaal weggevallen. Er is een flinke concurrentie is van Deense biggen op de Oost-Europese markt en op de Duitse markt.
Bij gelijkblijvende notering voor de varkens zullen ook de noteringen voor de biggen en de slachtzeugen weinig veranderen. Gezien de ontwikkelingen bij de vleesvarkens blijven de biggenprijzen deze week dus stabiel.

Prognose

Biggen iets lager

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.