Varkenshouderij

Achtergrond 515 x bekeken 6 reacties

Man overlijdt na val in giertank

Een medewerker van een bedrijf in Everdingen (Utrecht) is dit weekeinde overleden nadat hij donderdag in een giertank was gevallen. Dat bevestigde de politie zojuist.

De drie raakten donderdag bedwelmd door de gassen uit de giertank en belandden daardoor in de tank. Brandweerlieden met persluchtmaskers konden een persoon met veel moeite uit de tank halen. Om bij de beide andere slachtoffers te kunnen komen, moest de brandweer twee gaten in de tank slijpen.


De drie werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar een van hen zaterdag overleed. De twee andere mannen verkeren inmiddels buiten levensgevaar, aldus een politiewoordvoerder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  watisslim

  Geen prijs kan een mensenleven waard zijn. In een besloten ruimte zoals tanks en silo's moet je met perslucht werken. Elk normaal bedrijf in nederland hebben werknemers een diploma VCA en een BHV er in dienst, dit is verplicht, ook voor zzpers. Nogmaals dit had niet hoeven te gebeuren. Nadat het kalf verdronken is tempt men de put. (eerst nadenken dan doen) Ik denk dat de arbeidsinspectie hier wel het nodige werk laat liggen op dit soort zaken op de boerderij. Werken in besloten ruimten is een "apart vak"

 • no-profile-image

  gert

  Ik denk dat het hier om een mestsilo gaat,maar het is wel heel erg om zo aan je eind te komen

 • no-profile-image

  Jeroen

  Veel sterkte aan de familie en vrienden.
  Dat dit soort dingen nog steeds gebeuren..........

 • no-profile-image

  watisslim

  natuurlijk verschrikkelijk, vooral voor de nabestaande. De vraag waarom deze zaken nog steeds gebeuren is eigenlijk simpel. Bij een curcus BHV (bedrijfshulpverlener) leer je dat je nooit mensen moet gaan redden in een besloten ruimte. Eerst prof. hulp halen en met geschikt beademsapperatuur de mensen redden. Verder worden er ook handleidingen gegeven hoe men moet werken in besloten ruimten. De kan en zal voor de werkgever nog een vervelend staartje krijgen. Jammer dat dit nog steeds gebeurd dit hoeft echt niet. Laat je bijscholen hoe je moet handelen zodat je dit niet overkomt.

 • no-profile-image

  sb

  @watisslim: Het lijkt me beter in dit soort gevallen niet het vingertje op te heffen.
  Toen 3 mensen in de tank lagen is men begonnen een gat te snijden in de tank om ze eruit te halen. De brandweer wilde dit verbieden ivm ontploffingsgevaar. Ze zijn toch doorgegaan en hebben daarmee hoogstwaarschijnlijk 2 levens gered...

 • no-profile-image

  boerin

  Tijdsdruk en financiele marge. Haast om dure machine's rendement te laten maken. De klant is koning ; anders gaat ie naar de concurent. Als eten en arbeid niets mogen kosten maar wel kosten-opdrijvende wetgeving ; dan gebeuren deze trieste dingen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.