Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijzen 4 cent hoger

De Duitse varkensprijzen stijgen vandaag met 4 cent naar € 1,56 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. De prijsstijging is een gevolg van een krap varkensaanbod in heel Europa. Oost-Europese varkensslachterijen hebben veel varkens nodig. Daardoor stijgt de export van levende varkens van Duitsland naar Oost-Europa. Om toch nog voldoende vleesvarkens aan de slachthaken te krijgen, moeten de Duitse slachterijen meer betalen voor de vleesvarkens. Die prijsverhoging van 4 cent per kilo krijgen zij niet terug op de verkoop van varkensvlees. Dat levert zo'n 1,5 cent per kilo meer op . Varkenshammen en -schouders noteren 2 tot 3 cent per kilo hoger. De opbrengst van varkensnekken stijgt met 15 cent per kilo. Voor de overige onderdelen van het varkenskarkas ontvangen de slachterijen hetzelfde als vorige week vrijdag. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 21 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.