Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijs min 6 cent

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies en de Duitse vleesvarkenshouders (Vereinigungspreis) verlagen hun varkensprijzen vandaag met 6 cent naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Ondanks een krap aanbod van vleesvarkens levert varkensvlees zo'n 4 cent per kilo minder op. Deze daling is een gevolg van de start van de vakanties in Noord-Nederland en sommige delen van Duitsland. Daardoor daalt de vleesafzet in die regio's. Het mooie barbecueweer kan de prijsdaling van het varkensvlees niet voorkomen. In Spanje en Frankrijk stijgen de varkensprijzen nog. Daar stijgt de afzet van varkensvlees door de stroom toeristen. De Duitse varkensprijs ligt deze week 18 cent per kilo lager dan een jaar geleden. Dat komt uiterst slecht uit voor de vleesvarkenshouders nu de voerprijzen in ieder geval niet meer dalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eric

  Dat is een flinke prijsverlaging. Ik kan volgende week nóg krapper leveren. Jullie ook?

 • no-profile-image

  Jonge

  Goed gegokt, Na de voorspellingen op boerderij.nl heb ik woensdag nog extra plaats weten te regelen, zodat de varkens van volgende week, deze week nog weg konden. Zag de bui al hangen, iedereen mag altijd verdienen, behalve de varkenshouders....na vele magere jaren...zullen waarschijnlijk nog meer magere jaren volgen!...prijs wil gewoon maar niet stijgen..K...E

 • no-profile-image

  john

  snapt nu niemand hier dat varkens langer vssthouden en goed zwaar maken leidt tot lagere opbrengsprijzen? Juist nu moeten er lichtere varkens naar het slachthuis. Welke voerfabriek komt er met een dieetvoer voor zware varkens zodat we ze wel vast kunnen maar dat er niet meer vlees afkomt? De slachterijen weten precies wanneer welk varken op de markt komt. Is het niet deze week dan is het volgende week wel > maar dan 5kg zwaarder! varkens eruit en het liefst zo licht mogelijk dan stijgt de prijs.

 • no-profile-image

  mark

  Misschien moet de NVV maar een slachterij beginnen. Die zakken "maar" 3 cent. Maar ja die kopen geen varkens en dan is het natuurlijk erg makkelijk hoger te noteren........

Of registreer je om te kunnen reageren.