Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken 9 reacties

DPP-biggenprijs 2 euro lager

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 2 euro naar 33 euro per stuk. Door de daling van de varkensprijzen met 6 cent per kilo kunnen de biggenprijzen niet gelijk blijven. Vleesvarkenshouders kijken met angst en beven naar de te verwachten varkensprijzen in de komende maanden en denken dan niet dat hun rendemeneten in die periode flink zullen stijgen. Daardoor willen zij minder geld betalen voor de biggen. De biggenprijs ligt echter onder de kostprijs. Vermeerderaars zouden dus een hogere biggenprijs moeten krijgen als de varkensprijs niet veel te laag zou zijn. Alleen een fors herstel van de varkensprijzen kan tot een hogere biggenprijs leiden. Dat likt de komende maanden niet aan de orde. De DPP-biggenprijs ligt deze week nog 5 euro per stuk hoger dan een jaar geleden, terwijl de varkensprijs nu 14 cent per kilo lager ligt dan begin juli vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkens

  Vraag me af Derk hoe jij toch aan zo'n rijke fantasie komt? Vleesvarkenshouders kijken met angst en beven ..... wij zijn gewoon met zaken bezig..soms gaan ze beter , dan weer slechter, maar zo'n lulverhaal als jij telkens op kunt hangen heeft alleen maar een marktnegatieve invloed....of was dat de bedoeling?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Ik hoor van veel varkenshouders dat hun financiële situatie slecht is en dat zij de komende maanden daarin geen verbetering zien. Misschien ben jij een uitzondering.
  Groeten, Derk

 • no-profile-image

  JAJA

  soms gaat het minder? Een varkenshouder kan er gezien de laatste jaren niet florisant voorstaan en aangezien de prijzen in deze tijd moeten pieken en dat niet doen betekend dat we voor de komende maanden NIKS meer hoeven te verwachten. Wachten tot de biggenprijs flink zakt en er weer vermeerderaars afvallen en dan volgend jaar met een aantrekkende economie en een nog krapper aanbod betere prijzen? Dat lijkt me het positiefste scenario op het moment majah er zullen nog steeds wel boeren zijn die miljoenen investeren in honderden of duizenden zeugen dus of het aanbod ooit nog krap genoeg word??????????????? Vast wel een keer maar eerste melken ze elkaar nog lekker uit met grote bedrijven. Er zullen er echt wel wat overblijven en die zullen het goed hebben maar voor degenen die het niet redden is de appel zuur en de bankrekening leeg.

 • no-profile-image

  DPP

  Het artikel gaat over een DPP van 33 euro. Een notering, waar op de binnenlandse markt tot 20 euro overheen betaald wordt en op export Duitsland nog een paar euro's meer. Het gaat allang niet meer om de notering, maar om de toeslag. Deze bepaalt of je wel of geen varkenshouder blijft. Vleuten hetzelfde verhaal, alleen de NVV notering kent terechte toeslagen tot 6 euro voor koppelgrootte, genetica en gezondheidstatus.

 • no-profile-image

  boer

  Als jij € 20 op DPP betaalt voor de biggen dan moeten deze toch wel 1000 gr per dag groeien, een voerconversie van 2,0 hebben en 58% prikken bij een top uitbetalingsprijs. En dan neem ik aan dat je hele grote koppels ontvangt. Als dat niet zo is dan zal het niet goedkomen ben ik bang.

 • no-profile-image

  john

  de winkelprijzen zijn nog geen cent gedaald! we geven de marge nu dus weer weg aan de supermarkten. Oproep aan alle vleesvarkenshouders. Lever nu de vette licht af en leg een week geen biggen op! dan zitten we over een maand met zijn alles op rozen. Met een vol hok worden we op het moment alleen maar armer i.p.v. rijker.

  De biggenproductie beperken en de vleesvarkens licht leveren tot de prijzen weer stijgen dan komen we weer aan de goede kant van de streep!

  Dan ben ik benieuwd hoe snel die hypocryte supermarkten de prijzen laten stijgen. Maar dat vangen we op met een eigen merk vlees met een adviesprijs die landelijk bekend is :-D. Centjes voor de hardwerkende mensen i.p.v. die luie aandeelhouders.

 • no-profile-image

  boerke deurne

  hey boerke brabant

  ik weet niet hoe jij aan 20euro plus dpp komt maar ik ken niet 1 fokker die 20 euro op dpp beurt hoor ??

  prijzen liggen nu tussen de 12 en 16 euro op dpp

  is dit bij jullie anders hoor ik het graag.

  alleen ze moeten eens iets verzinnen op die klote toeslag je moet elke maand de handelaar in de gaten houden want die komen echt niet langs met hier heb je er 1 of 2 euro bij daar baal ik echt van.

  groet boerke

 • no-profile-image

  john

  natuurlijk komt de handelaar niet langs. als je niets laat weten gebeurt er niets. er zijn nog bedrijven die maar 5 euro toeslag beuren... je hoort de mester echt niet klagen...

  Als ik mijn big nu jaarrond voor een vaste prijs weg kan zetten en rustig kan werken aan mijn resultaten komt het wel allemaal goed. Als de mester dan ook zijn vlees voor een nette prijs kan leveren helemaal. Rust in de tent zodat iedereen zich kan ontwikkelen. (kostprijsverlaging zonder schaalvergroting!!!!)

 • no-profile-image

  ynit

  20+ hoor ik

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.