Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

DPP-biggenprijs 1 euro lager

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 1 euro naar 32 euro per stuk. Ondanks een stijgend aanbod van slachtrijpe vleesvarkens en een toenemend aantal vrijkomende plaatsen voor biggen willen vleesvarkenshouders de biggen goedkoper hebben. Die prijsdaling is een gevolg van een groeiend biggenaanbod en het gebrek aan goede rendementen bij de vleesvarkenshouders. De varkensprijzen zouden nu goed moeten zijn gezien het kleine aanbod van slachtvarkens. Dat is niet het geval door een tegenvallende vleesverkoop. Ook voor de komende maanden zijn geen vooruitzichten op een forse verbetering van de varkensprijs. Duitse en Oost-Europese vleesvarkenshouders vinden de Nederlandse biggen te duur. De verhoging van dee btw in Oost-Europa werkt in het nadeel van Nederlandse exporteurs van biggen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 4 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin uit limburg

  Gaat het hier alleen nog maar om vleesvarkens of hebben de vermeerderaars ook nog iets te zeggen.
  Nooit wort er ook maar iets gezegd hoe wij financieel rond moeten zien te komen met deze prijzen, het gaat immers alleen maar over VLEESVARKENS!!!
  Kijk maar eens hoeveel uren wij in de stal werken om een goed produkt op de markt te brengen en waar ook nog eens hele hoge eisen aan worden gesteld.Ik vind dat dat ook wel eens gezien mag worden.
  Maar volgens mij hebben ze daar geen oog voor.
  boerin uit limburg

 • no-profile-image

  john

  beste boerin uit limburg. samen met alle vermeerderaars in europa bepalen wij wat de vleesprijzen worden! elke big die onze stal uitrolt wordt immers een vlesvarken en uiteindelijk vlees. Als wij nu het nobele besluit nemen om een biggenquatum in europa voor elkaar te krijgen hebben we in de toekomst een goede biggenprijs en uiteindelijk hogere varkensprijzen. Maar zolang wij blijven schaalvergroten om maar in de 'toekomst' mee te kunnen houd het snel op! Het is nu weer wachten tot er vermeerderaars afvallen voordat er weer eerlijke prijzen komen. De varkenscyclus kennende duurt dit 2 tot 3 jaar!. We kunnen nu ook met zijn allen beslissen om 20% minder te gaan insemineren dan hebben we over 9 maanden hogere prijzen. De keus is aan ons 'de vermeerderaars'.

 • no-profile-image

  rijker en armer

  jongens wel door blijven gaan en probeer het vol te houden. de dierenarts handelaar loonwerker voerverkoper toelevering etc. willen wel de mercedes blijvenrijden en ik nartuurlijk ook

 • no-profile-image

  Henk

  De marges worden al jaren steeds dunner. Iedereen verdient behalve de varkenshouder. Dus maar weer meer eenheden om toch een boterham te verdienen. Wat zijn we toch gek eigenlijk, maar ja wie stopt dit ??? Ik weet het niet. John heeft gelijk, maar wie regelt dit. Vrijwillig gaat zoiets niet werken.

 • no-profile-image

  john

  hoi henk een beter milieu begint bij onszelf. laten we alle boeren met minder dan 400 zeugen verenigen. alles wat groter is denkt het beter te kunnen maar hebben niets meer te zeggen als wij 75 % van de biggenproductie verenigen. Tijd voor actie nu. Europork zal het doen. aandeel leverantie == aandeel winst.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.